Backup

Backup

Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager of binnen een applicatie bevinden. Meestal wordt de term back-up gebruikt voor gegevens op bijvoorbeeld de harde schijf van een computer, maar ook van gegevens op andere dragers zoals een simkaart, binnen een applicatie zoals een databasemanagementsysteem of zelfs niet-elektronische gegevens zoals een adresboekje kan een back-up gemaakt worden. Deze kopie├źn worden preventief gemaakt om belangrijke gegevens veilig te stellen voor het geval de gegevens op de originele drager verloren gaan of beschadigd raken.

Indien nodig kan een back-up weer op een vergelijkbare originele drager teruggezet worden.

Afhankelijk van het soort voorval waardoor de gegevens verloren gaan kunnen verschillende back-up methoden gebruikt worden:

Het "per ongeluk" weggooien of beschadigen van een bestand door de gebruiker kan ondervangen worden door simpelweg een kopie van belangrijke bestanden te maken op dezelfde schijf.

Het kapotgaan van de harde schijf kan ondervangen worden door een back-up op een extra harde schijf te maken of door een RAID configuratie te gebruiken.

Diefstal van een computer of gegevensdrager kan ondervangen worden door de back-up op een extern medium te maken.

Een grote brand, overstroming of andere calamiteit kan ondervangen worden door de back-up op een andere locatie te bewaren.

Bij het opzetten van een back-up strategie moeten bovenstaande overwegingen meegenomen worden. Daarnaast moet er ook aan gedacht worden dat beschadigingen in gegevens vaak niet meteen opgemerkt worden en dat een recente back-up misschien al een kopie van de beschadigde gegevens bevat. Het is dus verstandig meerdere backups te bewaren over een langere periode.
Bron: Wikipedia

Voor het maken van een backup van uw PC, laptop, server of complete netwerkomgeving bent u bij elRi aan het juiste adres.
Dit kan een lokale backup op een USB schijf zijn, maar ook een online backup in een van de vele datacenters in Nederland.
De voordelen van een online backup zijn dat uw data altijd buiten de deur is opgeslagen en u heeft er geen omkijken meer naar.