Automatisering

Automatisering

Automatisering is het vervangen van menselijke arbeid door machines of computers en computerprogramma's. De drijfveer is economisch: de som van arbeid en grondstofverbruik is na automatisering kleiner dan daarvoor.

Vormen van automatisering zijn overal om ons heen te vinden. De verkeerslichten worden bediend door een geautomatiseerd systeem. De kassa in de winkel die de boodschappen afrekent doet meer dan enkel een optelling maken van de prijs van de artikelen; het is ook de basis voor een voorraadbeheerssysteem. Zodra er een artikel verkocht wordt, wordt dit meteen uitgeboekt en kan een vervangend exemplaar besteld worden.

Niet iedere taak is even gemakkelijk te automatiseren. De taken die een computer het beste kan uitvoeren zijn taken die veel rekenkracht vragen. Op het moment dat een taak volledig kan worden beschreven in het stap-voor-stap toepassen van logische regels is deze taak in principe geschikt voor automatisering. Denk bijvoorbeeld aan: telebankieren, voorraadboeksystemen of het regelen van het binnenklimaat in een gebouw.
Bron: Wikipedia

Met het bepalen van dergelijke keuzes kunnen we je bij elRi helpen.

Automatiseren kan je dus werk uit handen nemen en het werken efficiƫnter maken. Goed toegepaste automatisering kan zelfs winst verhogend werken en zorgen voor een beter werkklimaat.